Продавець ООО "Силоксан" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
181 відгук

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 16.07).

Силиконовые масла, пеногасители, эмульсии, каучуки, смолы, силаны и силоксаны, силиконы для форм
+380 (50) 312-71-73
+380 (68) 312-71-73

Області застосування моно-, ді-, триетаноламіну

Моно-, Ді - і триэтаноламины застосовуються в багатьох галузях промисловості, в першу чергу:

  • В миючих засобах, шампуні, засоби, засоби особистої гігієни та текстилю.
  • В якості абсорбенту "кислих" газів (H2S, CO2, SO2 і т. п.) в процесах очищення технологічних газів на підприємствах нафтопереробної, газовидобувної та хімічної промисловості. Абсорбований газ виділяється при нагріванні розчину діетаноламін, регенеровані аміни направляються в рецикл.
  • Для отримання пластифікаторів, інгібіторів корозії та ряду інших хімічних продуктів;
  • У фармацевтиці В якості буферного речовини і для стабілізації емульсій;
  • При виробництві гербіцидів, косметичних засобів, антигістамінних препаратів;
  • В якості стабілізаторів, які сприяють стабільності у виробництві гнучких і жорстких поліуретанових пен.

У зв'язку з тим, що моно-, ді - і триэтаноламины поєднують в собі властивості амінів і спиртів, вони мають унікальну здатність піддаватися реакцій, характерним для обох груп. Як амінів моно-, ді - і триэтаноламины реагують з кислотами з утворенням солі або мила. Як спирти - є гігроскопічними і можуть вступати в реакції етерифікації.

Використання в миючих засобах:

  • Моно-, ді - і триэтаноламины забезпечують резерв лужності миючих і чистячих засобів, який необхідний для ефективного очищення.
  • В процесі прання ефективно перешкоджають повторним масляних забруднень.

Использование в средствах личной гигиены, косметике:

Реагируют с жирами, маслами или производными жирных кислот с образованием в амиды жирных кислот с образованием амидов жирных кислот, стабилизируют пену, эмульгируют,  регулируют вязкость в таких продуктах, как шампуни и косметические средства. 

Использование в технологических циклах отделки текстильных изделий:

  • Используются в качестве реакционноспособного интермедиата в процессах получения стойких отделок и смягчителей. 
  • При реакції з утворенням амінів жирних кислот, використовуються в якості засобів для чищення шерсті і шовку завдяки низькій лужності.
  • Завдяки гігроскопічності використовуються в підготовці кубових друкованих паст.
  • Також використовуються для виробництва барвників для ацетатних текстильних ниток.

Питання з придбання моно-, ді - і триетаноламіну.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner